VERLICHTING

Tuinverlichting is vaak een sluitpost bij de aanleg of aanpassing van de tuin. Ook kijkt men vaak alleen naar het armatuur en niet wat het effect is van een bepaalde tuinlamp. Vakkundig en doordacht aangelegde tuinverlichting geeft uw tuin net dat bijzondere effect.

Een goed plan is het halve werk. De donkere maanden zijn een geschikt moment om eens te kijken wat de belangrijkste punten zijn van een doordachte tuinverlichting. Om een duidelijk beeld te krijgen wat mogelijk is en wat past bij uw wensen kunt u het beste een verlichtingsplan laten maken.
Vervolgens gaat u bekijken waar licht gewenst is en welke elementen extra aandacht vragen als het donker wordt. Dat kan zijn een verhoging (trede), boom of een kunstwerk. U kijkt eerst wat belicht moet worden en wat het gewenste effect moet zijn. Het type lamp is dus (nog) niet van belang. Een tuin zonder verlichting is een donker gat wat niet prettig aanvoelt vooral als u vanuit de woonkamer direct op de tuin kijkt. Ook is het jammer als een fraaie tuin alleen overdag bewonderd kan worden.Een goed plan is het halve werk. De donkere maanden zijn een geschikt moment om eens te kijken wat de belangrijkste punten zijn van een doordachte tuinverlichting. Om een duidelijk beeld te krijgen wat mogelijk is en wat past bij uw wensen kunt u het beste een verlichtingsplan laten maken.
Vervolgens gaat u bekijken waar licht gewenst is en welke elementen extra aandacht vragen als het donker wordt. Dat kan zijn een verhoging (trede), boom of een kunstwerk. U kijkt eerst wat belicht moet worden en wat het gewenste effect moet zijn. Het type lamp is dus (nog) niet van belang. Een tuin zonder verlichting is een donker gat wat niet prettig aanvoelt vooral als u vanuit de woonkamer direct op de tuin kijkt. Ook is het jammer als een fraaie tuin alleen overdag bewonderd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *