METAMORFOSE

Hier ziet u enkele voorbeelden van de metamorfose die een tuin kan ondergaan.

Project Barneveld

Op de onderstaande foto’s is duidelijk te zien hoe een tuin die dertig jaar oud was kan veranderen door enkele ingrepen. De oude bomen en coniferen zijn voor het grootste gedeelte verwijderd en de bestaande bestrating is hergebruikt met invoeging van enkele grote natuurstenen tegels. Alle rondingen zijn verwijderd, er is een nieuw pad naar de schuur aangelegd en de vlonder bij de vijver is vernieuwd. De beplanting wordt later aangebracht nadat we er zeker van zijn dat alle onkruiden zoals Japanse duizendknoop en zevenblad echt zijn uitgeroeid. 

Project Achterveld

De schaduw van een uit de kluiten gewassen wilgenboom verhinderde dat er echt sprake van een tuin zoals de opdrachtgeefster voor ogen had. Er moest ruimte komen voor kleur, voor bloemen……
Dus de wilgenboom is omgezaagd, de oude tegels verwijderd en nieuwe stenen in elleboogverband erin.
De cortenstalen kantopsluitingen met de flinke borders maken het geheel af. De pergola met o.a. de guirlande d’amour en Clematis montana omlijsten als het ware het prachtige open landschap.

Tuin in nieuwbouwwijk

Hier treft u een voorbeeld aan van een tuin in een nieuwbouwwijk. Het voordeel is natuurlijk dat de ruimte helemaal naar eigen idee in te richten is. Er is hier gekozen voor mooie 60 x 60 tegels van Schellevis, hardhouten schuttingen, slechts gedeeltelijk dicht voor de privacy en hardhouten omlijsting van de bouwstaalmatten die een groene muur gaan vormen. Het duurt natuurlijk even voordat de sfeer die je beoogt gaat ontstaan, de beplanting heeft even tijd nodig zich te ontwikkelen.

Project Utrecht, kleine stadstuin

In deze kleine stadstuin hebben we gewoekerd met de ruimte om een evenwicht te vinden in relaxen, eten en groenbeleving. Om de zaken efficiënter in te kunnen richten is de schuttingdeur verwijderd, de schuur verlengd en de doorgang naar de brandgang middels deuren in de schuur zowel aan tuinzijde als aan achterzijde gerealiseerd.
De U-vormige banken zijn zwevend opgehangen aan de wanden zodat er voor het oog nog meer ruimte wordt gecreëerd. De perken zijn met wallblocks iets verhoogd.
Onder het terras is een infiltratiekrat voor wateropslag aangelegd zodat het regenwater niet afgevoerd hoeft te worden naar de openbare riolering.

Project grote stadstuin

Dit stuk grond is door de gemeente gesaneerd en op onze aanwijzingen is er al op de juiste plaatsen straatzand en tuinaarde aangebracht. Daarna is de schuur gebouwd en aansluitend zijn we begonnen met de bestrating en de veranda. Organische vormen voeren de boventoon.
De stenen liggen opgesloten in een cortenstalen kantopsluiting.
Tevens is er voldoende ruimte overgehouden voor kloeke borders en een stukje gazon. De opdrachtgevers zijn super enthousiast over het bereikte resultaat.