VERLICHTING

Gaat u een nieuwe tuin inrichten of wilt u uw huidige tuin juist upgraden met tuinverlichting?
Op deze pagina leest u welke types tuinverlichting er zijn en hoe u hierin de beste keuzes maakt.
Wat zijn de belangrijkste redenen om buitenverlichting aan te schaffen?
Tuinverlichting heeft drie verschillende functies. Het is functioneel, sfeervol en biedt een extra stukje veiligheid.

Functioneel
Verlichting in uw tuin zorgt er voor dat uw oprit goed zichtbaar is, dat u het pad naar de voordeur ziet en het sleutelgat kunt vinden. Op zomeravonden kunt u prettig buiten zitten met een boek of met een lekker wijntje een goed gesprek houden terwijl u uw gesprekspartner nog in de ogen aan kan kijken. Er zijn diverse toepassingen van buitenverlichting mogelijk die in eerste instantie functioneel bedoeld zijn, maar ook zeker decoratief zijn.

Sfeervol
Het gehele jaar door zorgt buitenverlichting er voor dat u vanuit binnen de tuin in kunt kijken. Op deze manier betrekt u, ongeacht het seizoen, de tuin ook bij het leven binnenshuis. .Met de juiste styling en sfeervolle verlichting creëert u een extra 'kamer' buitenshuis. Het is uiteraard zonde als u een mooie tuin hebt aangelegd, dat u die vervolgens in de donkere maanden niet ziet als u na een dag hard werken thuis komt. Met de juiste buitenverlichting geniet u dus nog meer van uw tuin of terras en wordt buiten binnen. Bovendien creëert u diepte vanuit de woning en kijkt u niet in een “zwart gat”.

Veiligheid
Tenslotte maakt verlichting uw huis en tuin een stukje veiliger. Verlichting in en om de woning kan helpen om inbraken te voorkomen. Daarnaast kunnen hoogteverschillen in uw tuin 's nachts erg verraderlijk zijn. Met buitenverlichting op de juiste plek, heeft u hier geen last meer van. Voldoende verlichting zorgt dus voor een veiligere woonomgeving.

Zelf werk ik heel graag met In-Lite , stijlvol, sterk en veilig!