METAMORFOSE

Hier ziet u enkele voorbeelden van de metamorfose die een tuin kan ondergaan.

Project Barneveld

Op de onderstaande foto’s is duidelijk te zien hoe een tuin die dertig jaar oud was kan veranderen door enkele ingrepen. De oude bomen en coniferen zijn voor het grootste gedeelte verwijderd en de bestaande bestrating is hergebruikt met invoeging van enkele grote natuurstenen tegels. Alle rondingen zijn verwijderd, er is een nieuw pad naar de schuur aangelegd en de vlonder bij de vijver is vernieuwd. De beplanting wordt later aangebracht nadat we er zeker van zijn dat alle onkruiden zoals Japanse duizendknoop en zevenblad echt zijn uitgeroeid. 

Project Leusden

Nog een leuk project: van Brabantse “gezelligheid” naar een strakke hoofdstructuur. Ook hier volgt de aanplant later. De bestaande tegels en stenen zijn hergebruikt, maar wel op een heel andere wijze. 

Tuin in nieuwbouwwijk

Hier treft u een voorbeeld aan van een tuin in een nieuwbouwwijk. Het voordeel is natuurlijk dat de ruimte helemaal naar eigen idee in te richten is. Er is hier gekozen voor mooie 50 x 50 tegels van Schellevis, hardhouten schuttingen, slechts gedeeltelijk dicht voor de privacy en hardhouten omlijsting van de bouwstaalmatten die een groene muur gaan vormen. Het duurt natuurlijk even voordat de sfeer die je beoogt gaat ontstaan, de beplanting heeft even tijd nodig zich te ontwikkelen. 

Project Utrecht

De bewoners die dit huis kochten wilden vanuit de openslaande deuren vanuit hun woning op een riant terras uitkomen waar echt geleefd kon worden. Tevens moest het terras een fiks formaat krijgen. Daarnaast was een van de problemen dat er een flink hoogteverschil in de tuin aanwezig was (meer dan 1 meter!). Alle bestaande elementen zijn verwijderd en deels op een andere wijze hergebruikt. Het terras is op hardhouten palen “zwevend” geconstrueerd en aan de tuinzijde voorzien van opbergruimte. De tuin is omsloten door douglashouten schuttingen en bouwstaalmatten. De douglas planken zijn bewerkt met verf van Moose Färg, die de nerf prachtig uit laat komen….. De subtiele tuinverlichting is van InLite. Met dank aan Martijn Tillema die meegedacht heeft in het ontwerp. 
Nynke, nog bedankt voor de foto's!

Project kleine stadstuin

In deze tuin is de bestaande hardhouten vlonder deels uitgezaagd en de cortenstalen bak zo geplaatst dat vanuit de woning de bloemen geweven met siergrassen goed zichtbaar zijn. De perken zijn verkleind en deels vervangen door bloembakken van wallblocks. Portugese laurier zorgt gedeeltelijk voor de afscheiding met de buren. De harde bestrating bestaat uit Schellevistegels van 50 x 50 cm.