mag oom weg

Over Paul

caret-down caret-up caret-left caret-right

Wanneer u op zoek bent naar een hoveniersbedrijf en u zoekt het internet af dan lijkt het net of iedereen met een tuin in Wassenaar of Blaricum woont………  Het is allemaal groot, uitgestrekte, strak geschoren gazons, grote potten bij de monumentale entrée etc.. Dus wat denkt u vaak onbewust? Een hovenier inhuren om mijn tuin een metamorfose te laten ondergaan is niet voor mijn portemonnee weggelegd. Maar ik vertel u dat het wel degelijk anders kan……. 

Paul is in 2013 met SusTuinable van start gegaan met een duurzame visie voor ogen. Wanneer u uw tuin wil gaan veranderen hoeft niet meteen alles eruit gesloopt en afgevoerd te worden. Tegels en stenen kunnen vaak een tweede leven tegemoet door ze om te draaien, in een ander patroon te leggen of stuk te slaan en als stapelmuurtjes te gebruiken. Ook veel planten kunnen verkleind worden en op de juiste plaats opnieuw gegroepeerd worden. En als je dan deze planten gaat ”weven” met bijv. siergrassen dan wordt het eindresultaat verrassend anders.

Door niet alles weg te hoeven gooien kan er aanzienlijk op materiaalkosten worden bespaard.

Sommige materialen vergaan in de loop van de tijd, maar door in plaats van harde schuttingen te werken met hagen, struiken etc. wordt uw tuin (mits goed onderhouden) alleen maar volwassener, groener en een fijn oord om te toeven voor mens en dier (vogels, vlinders, bijen…..). En dat is hard nodig in deze tijd van toenemende verstening.

In de metamorfose galerij vind u enkele aansprekende voorbeelden die allemaal door Paul zijn gerealiseerd met veelal materialen die reeds in de tuinen aanwezig waren. Uiteraard kan hij u meer laten zijn in een persoonlijk onderhoud wanneer u dit wenst. Contact